Rólunk
   Hírek
   Galéria
   Kapcsolat

Tevékenységeink


A tevékenység alapja a nagy volumenű állattartás (sertéshízlalás és tejtermelés), amely elsősorban a saját takarmánybázisra épül.

Ezen kívül számottevő a szántóföldi növénytermesztés, amely elsősorban az állattartás takarmányszükségletét termeli meg, illetve a növénytermesztés által előállított vetőmag alapanyag feldolgozását végző vetőmagüzemi tevékenység. A Társaság közel 5000 hektáron gazdálkodik, amelynek döntő részét a Nemzeti Földalaptól bérli.

Az Rt termőterületei és telepei a Duna-Tisza közének legdélibb részén (Észak-Bácskai Löszhát) Szerbia-Montenegróval közös határon helyezkednek el. Északon a Kiskunsági Homokhátság határolja. Termőterületek átlagos aranykorona értéke 26 körüli.

A Társaság területi egységei (igazodnak a jogelőd üzemegységi rendszeréhez) mintegy 25 km-es sugarú félkörben helyezkednek el, Bácsalmás központtal, amely a központi irodát, a műszaki telepet, a Központi Sertéstelepet (Juliska major) és a Vetőmagüzemet (Sörház major) foglalja magába.

További telepek: Tompa (szarvasmarha-tartás, fejőház), Mosztonga (szarvasmarha–tartás, fejőház), Óalmás (sertéstartás), Mátételke (sertéstartás), Bácsborsód (üszőtelep).

vissza a főoldalra


 
 
Bácsalmási Agráripari ZRt. Cím: 6430 Bácsalmás Backnang u. 2. Tel.: 79/342-144 Fax.: 79/342-240 E-mail: bacsagrip@bacsagrip.hu